طراحی گرافیک اصطلاحی است برای بیان یک پیام یا اطلاعات با استفاده از طراحی حروف (تایپوگرافی)، تصویرسازی، عکاسی و ... . این پیام میتواند شامل اطلاعاتی باشد برای فروش یا برندینگ و ... و یا میتواند شامل پیامی برای فرهنگسازی و یا هرچیز دیگری باشد که به صورت ایده تصویری و دیداری بیان میشود.
طراح گرافیک با مشاوره متخصصان و هنرمندان و صنایع مرتبط به خلق آثار میپردازد. صفحهآرایی، تصویرسازی، طراحی نوشتهها و حروف، طراحی برای انتشارات و تبلیغات و برندینگ (طراحی لوگو، اوراق اداری و ...)، طراحی برای بستهبندی کالا و ... از زمینههای اصلی فعالیت طراحان گرافیک به حساب میآیند.
طراحی گرافیک در تبلیغات به عنوان نخستین جلوهگاه عناصر دیداری شناخته شده است. امروزه این حرفه نه تنها به عنوان یک هنر، بلکه به عنوان رسانهای برای انتقال تصویری یک مفهوم، پیام و یا اطلاعات به مخاطب خاص عمل میکند، که برای درک آن باید بتوان زبان آن را فهمید.
عکاسی که در اکثر زبانهای جهان به آن فتوگرافی (Phoyography) میگویند، در لغت به معنای روش عکسبرداری است و همچنین به شغل عکاس نیز گفته میشود. فتوگرافی از ترکیب دو کلمه یونانی "فتو" به معنای نور و "گرافی" به معنای ثبت یا نگارش است. بنابرین فتوگرافی به معنای ثبت نور و ایجاد تصویر (نگارش با نور) میباشد.
عکاسی، ثبت و ایجاد یک تصویر در دو مرحله است: مرحله اول به دست آوردن تصویر توسط دوربین و ثبت آن روی فیلم (نورهای منعکس شده از سطح اشیا بر روی نگاتیو تاثیر گذاشته و باعث ثبت تصویر میشوند.) و مرحله دوم ظهور تصویر مخفی به دست آمده از دوربین عکاسی و تثبیت آن بر روی کاغذ است.
کشف عکاسی که امروزه دارای سه جنبه علمی، صنعتی و هنری میباشد، توسط یک فرد تکمیل نشده، بلکه نتیجه تلاش بسیاری از افراد در زمینههای مختلف در طول تاریخ است.
عکاسی هنر ثبت لحظاتی است که توسط شخص عکاس ثبت شده و به تاریخ میپیوندند. انواع عکاسی عبارتند از: عکاسی پرتره، عکاسی از طبیعت، عکاسی ورزشی، عکاسی خبری، عکاسی علمی، هنری و ...
فرد ملقب به عکاس علاوه بر داشتن آگاهی علمی نسبت به دوربین و دانش عکاسی، باید درک و شناخت کافی نسبت به هنر و زیبایی شناسی نیز داشته باشد.