فرمت‌های محتلفی در نرم افزارهای گرافیکی  وجود دارند که هر کدام کاربرد خود را دارند و بهتر است از هر فرمت در جای خود استفاده شود.

فرمت فایل PDF

PDF مخفف عبارت Portable Document Format به معنای “ساختار سند قابل حمل” می‌باشد. این نوع فایل می‌تواند شامل متن، تصویر، فونت، استایل مشخص و… باشد و بدون اینکه تغییری در استایل فایل ایجاد کند به همان صورت آن را به ما نشان بدهد، بهتر است فایل‌های چاپی خود را نیز در قالب این فرمت برای ما ارسال کنید.

فرمت فایل PSD

این فرمت مختص نرم افزار فتوشاپ می باشد که به وسیله طرح‌های لایه بازی که دارد بسیار شناخته شده است.

با وجود این فرمت، طراحان گرافیک می‌توانند طرح های خود را به همان صورت در فتوشاپ ایجاد کنند و بدون هیچ کم و کاستی می‌توان طرح‌هایی مثل پوستر، قالب وب سایت و … را در اختیار دیگر طراحان قرار داد تا آنها هم بتوانند از لایه‌های این طرح‌ها استفاده کنند.

فرمت فایل TIFF

از این فرمت تقریباً در همه جای دنیا استفاده می‌شود.

برای عکس‌های پیکسلی و صنعت چاپ فرمت TIFF بسیار کاربرد دارد و برای ارسال اطلاعات چاپی به غیر از فرمت‌های PDF,EPS از مهمترین فرمت‌ها می‌باشد. این فرمت را می‌توان با برنامه‌های فشرده سازی LZW,ZIP بدون هیچ ضرری فشرده کرد یا از برنامه‌های WinZio استفاده کرد.

فرمت فایل GIF

عبارت کلمه GIF تشکیل شده از Graphics Interchange Format که از شاخص‌های رنگی استفاده می‌کند و بیشترین کاربرد آن برای تصاویر متحرک Animation می‌باشد.

این فرمت برای تصاویر گرافیکی می‌باشد که به آسانی در کامپیوتر‌ها نمایش داده می‌شود، از حجم بسیار کمی هم برخوردارند و بهترین وضوح تصویر گرافیکی را نشان می‌دهند.

فرمت فایل JPEG

JPEG مخفف Joint Photographic Experts Group یا گروه متخصصان عکاسی می‌باشد. تصور اشتباه همه در مورد JPEG این است که به عنوان فرمت فایل شناخته شده در صورتی که این یک روش فشرده سازی تصویر می‌باشد، در این روزها از JPEG در همه جا از وب سایت و وبلاگ تا ایمیل‌ها استفاده می‌کنند.

اما هدف کسانی که JPEG را به وجود آورده‌اند فشرده‌سازی عکس‌ها بوده است تا بتوانند تعداد بیشتری عکس در حافظه دوربین خود نگه‌داری کنند. فرمت‌های مختلف فایل قادر به ذخیره JPEG هستند، عبارتند از Exif یا Exchangeable image file format و JFIF یا Jpeg file interchange format می‌باشد که یک کاربر عادی نمی‌تواند این دو فرمت را از یکدیگر تشخیص بدهد و تفاوت آنها را متوجه شود.

سیستم عامل‌ها هم این دو فرمت را JPEG می‌شناسند و تفاوتی بین این دو از لحاظ کیفیت و تصویر وجود ندارد. روزهای اولی که اینترنت به وجود آمده بود برای ذخیره تصویر از GIF استفاده می‌کرد که برخلاف PNG این فرمت از تعداد محدودی رنگ پشتیبانی می کرد تا اینکه JPEG جای GIF را گرفت و در نهایت تفاوتی بین JPG و JPEG وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *