ویکی پدیا

چاپ ترموگرافی

این نوع چاپ که در رده چاپ‌های غیر‌تماسی قرار می‌گیرد، در بخش‌هایی مشخص شده برجستگی‌هایی ایجاد کرده که موجب می‌شود متن یا گرافیک، اندکی از سطح چاپی بالاتر بیاید.

           

           

 

در این شیوه ماشین ترموگراف با پاشیدن پودر بر روی سطح تعیین شده و با حرارت دیدن آن بدون هیچ‌گونه تماسی، روی کار ایجاد برجستگی می‌کند. این شیوه مانند دستگاه لترپرس یا ملخی که برجستگی حالت نر و مادگی دارد و باعث گود شدن طرف دیگر می‌گردد، نمی‌باشد. بلکه محل‌های مورد نظر فقط در یک طرف کار، برجسته می‌شوند. در این روش طرح باید خطی و تک رنگ باشد.

    

مراحل انجام چاپ:

زینک پنجمی که قبلا جهت ترموگرافی تهیه شده، بعد از چاپ شدن تمامی رنگ ‎ها در دستگاه افست، روی کار چاپ شده، محل‌های مورد نظر خیس می‌شود، قبل از خشک شدن رنگ‌ مورد نظر کار وارد ماشین ترموگرافی شده، سپس روی آن پودر پاشیده می‌شود و رنگی که هنوز خشک نشده با با پدر ترکیب شده و با حرارتی که با آن وارد می‌شود پودر به رنگ می‌چسبد.

شیوه کار ترموگرافی شباهت زیادی به سیستم UV موضعی دارد، با این تفاوت که در این شیوه خود رنگ برجسته به نظر می‌رسد در حالی که در سیستم یووی موضعی پوشش شفاف روی کار برجسته به نظر می‌رسد.

به دلیل حرارت بالایی که دستگاه ترموگرافی دارد، کار با کاغذهای گرم بالا نتیجه بهتری داده و عموما از موادی که امکان تغییر شکل یا آب شدن دارند استفاده نمی‌شود.